Založ si blog

Čo spája Kotleba? Zdiskredituje aj proruské postoje tak ako zdiskreditoval tie pronárodne?

Sú tomu dva mesiace, čo Kotleba roztrieštil národne hlasy v prezidentských voľbách, a za odmenu sme dostali za prezidenta Sorosovho zamestnanca Čaputovu. Najnovšie sa snaží prevziať úlohu zjednotiteľa národných síl a ako píše podpredseda Uhrík, úspešne. Ak ste mali v prípade Harabina pocit, že išlo o autentickú osobnosť, ktorá dokázala zjednotiťaj kresťanov s komunistami, tak sa pozrite čo dokázal zjednotiť Kotleba.

Podpredseda strany Uhrík píše, že „spájame národné sily.Podporil ich aj Hitlerov fanúšik Marián Magát. Pred voľbami 2016 vyjadril sympatie k nacizmu aj symbolicky, keď sa nechal napísať na kandidátku ĽSNS pod číslom 88, čo je medzi neonacistami akronym pozdravu Heil Hitler. Ďalším spojencom a štvorkou na Kotlebovej kandidátke je organizátor krajne pravicových podujatí Lukáš Kopáč. Podľa podpredsedu Uhríka, je Kopáč  jedným z nezávislých kandidátov, osobností a odborníkov, ktorým na kandidátke poskytli miesto. „Zjednotili sme národné sily,“ dodal. Ďalšími zjednotenými silami sú Marián Mišún, ktorý si pred voľbami 2016 robil kampaň spolu s Magátom pomocou plagátu s pracovnými tábormi, a vodca občianskeho združenia Slovenská pospolitosť, ktorý chodieva vzdávať úctu Jozefovi Tisovi.

Okrem týchto informácií som sa v dennej tlači o týchtonárodných posilách dozvedel aj to, že podľa jedného z nichHitler ponúkal mier a hneď aj vysvetlil prečo: Tí, čo poznajú históriu, vedia, že vojnu vyhlásili Francúzi s Angličanmi, nie Nemecko. Konflikt s Poľskom bol výsledkom dlhoročného napätia, pri ktorom Poliaci v jednom kuse prepadávali nemecké územia.“ Uhrík na otázku či mu neprekážajú takétonázory reagoval nasledovne: ĽS Naše Slovensko sa dištancuje od akéhokoľvek spájania s fašizmom či extrémizmom. Na našej kandidátke do Európskeho parlamentu sme naozaj spojili národné sily a voliči si na nej môžu nájsť ľudí zo širokého spektra.

Takto prosím vyzerajú zjednotené národne sily pod hlavičkou ĽSNS. Aby tejto absurdnosti nebol koniec, na cestách sa najnovšie môžete stretnúťbilbordami ĽSNS, na ktorýchbojujú proti sankciám voči Ruskej federácií, alebo kde si azbukou pripomínajú koniec vojny s nápisom pobeda.

My ostatní si výsledky druhej svetovej vojny pripomíname napríklad tým, že si pri príležitosti jej skončenia prídeme uctiť našich osloboditeľov, pokiaľ ich za osloboditeľov pokladáme a necítime sa naopak byť porazenými. Kotlebovciživote neprišli na Slavín vzdať hold našim osloboditeľom, naopakvelebia Tisov režim, ktorý podporoval Hitlerove Nemecko v boji proti Rusku a ktorý práve Červena armáda zvrhla.Doteraz si pripomínali SNP čiernymi zástavami a zrazu sa idúpasovať do úlohy proruských politikov bojujúcich proti sankciám.

Rusi o takýchto samozvaných advokátov proti sankciám samozrejme nemôžu stáť, ani o to, aby si niekto na ich obetiach začal robiť politickú kampaň, lebo kotlebovci ich zdiskreditujú rovnako ako na Slovensku zdiskreditovali národne myšlienky, ktoré vďaka nim získali prívlastok extrémistické a fašistické.

Zrejme nie náhodou prišla v týchto dňoch hodnotiaca správa ruského ministerstva zahraničia, ktorá oceňuje, že štátne orgány na Slovensku si pravidelne a dôstojne pripomínajú obete druhej svetovej vojny a oficiálni predstavitelia kladú vence k hrobom a pamätníkom sovietskych vojakov, ktorí položili život v boji proti fašizmu. Správa upozorňuje na to, že kotlebovci stavajú na národnom socializme a za príklad si berú fašistický vojnový Slovenský štát. Dokument ruskej diplomacie sa v jednej časti zmieňuje o ĽSNS ako o jedinej registrovanej strane na Slovensku, ktorá otvorene sleduje extrémistické myšlienky.

Čo vedie kotlebovcov k tomu, že sa v súčasnosti začali pasovať do role obhajcov Ruska je jasné. Väčšina obyvateľstva na Slovensku sympatizuje viac s Rusmi ako s euroatlantickými štruktúrami. Táto ich vyčúranosť ako sa dostať z izolácie a získať aj iných voličov je však na ruský účet a určite nebude Rusom na osoh.

Zopakujem preto, že kým tu neboli kotlebovci, národnéa vlastenecké sily nikdy neboli označované za extrémistov. Túto nálepku dostali vďaka ĽSNS a ja vyjadrujem obavu, že ak kotlebovci spustia nejakú proruskú rétoriku dosiahnu tým presne to isté, že sa proruské názory budú označovať za extrémistické. Rovnakú nálepku môže potom získať aj súčasný výklad historických udalostí. Taktiež ak proruskénázory budú hlásať latentní fašisti, môže ísť aj o cielenúdiskreditáciu proruských nálad v spoločnosti.  

 

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

11.12.2019

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. [...]

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

18.06.2019

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 224163x
Priemerná čítanosť článkov: 7231x

Autor blogu

Kategórie