Založ si blog

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča  sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. Niet divu, veď žijeme v systéme, ktorý nemá nárok žiť, ale stále i s pomocou volebných hier odmieta umrieť.

Témy, na ktoré naskočili nielen politici, ale aj herci (poloprostitútky), úžerníci, daňoví podvodníci a iní sú už známe minimálne 3 až 4 roky. Nie je tu priestor, aby sme napísali  všetky násilne nastolené témy hlavným prúdom, ale môžeme ich zhrnúť do dvoch škál „hodnôt“.
Slovenský volič je teda zdanlivo postavený medzi dvoma tábormi. Jeden tábor, ktorý o sebe tvrdí (a tým druhým táborom je obviňovaný), že je konzervatívny a je nositeľom vlasteneckých a pronárodných hodnôt. Tieto „hodnoty“ sa sústreďujú okolo „tradičnej rodiny“, ochrany čistoty národa, suverenity vlasti, odmietavého postoja voči migrácii a  voči hnutiu LBGT a iných podobných tém.

Druhý tábor, ktorý o sebe tvrdí, že je liberálny a progresívny (a tým je aj predchádzajúcim táborom obviňovaný), že je nositeľom liberálnych hodnôt, akými sú práva LBGT, vítací postoj k migrácii, legalizácií marihuany a omamných látok, progresívneho vnímania sveta globalizácie, multikulturalizmu a podobných tém.

Média hlavného prúdu propagujú agresívne strany a osoby reprezentujúce aktérov druhého tábora, kým alternatívne anti-establišmentové média propagujú a nadržiavajú aktérom prvého tábora.

S čistým svedomím môžem povedať, že tieto takzvané témy hodnôt sú falošné hodnoty, z ktorých bežný pracujúci človek nemá nič. Keď prvý tábor nadržiava hodnotám “tradičnej rodiny“, vôbec voličom nepovie o akú rodinu sa jedná. O rodine s prvkami z čias rakúsko-uhorskej monarchie? Alebo tu ide o tradičnú kapitalistickú rodinu, kde zohrávajú peniaze hlavnú úlohu v jej konzumnom spôsobe života? Dokážu aktéri prvého tábora povedať voličom, že chcú tradičnú úspešnú slovenskú rodinu, akú sme tu mali v rokoch socializmu?  Keď aktéri tábora samozvaných vlasteneckých síl hovoria o migrácii a neuvedomujú si, že táto migrácia je na Slovensku väčšinou legálnou vďaka záujmom kapitálu. Stačí sa pozrieť na obchodný register spoločností, zistite, koľko desiatok tisíc slovenských spoločností je v majetku cudzincov z tretích krajín, aj z tých takzvaných rizikových štátov.

Kritika takzvaných nositeľov vlasteneckých a národných hodnôt na adresu tých druhých nepochádza z podstatu veci, ale je to kritika povrchná, namierená len voči kultúrnemu liberalizmu a vôbec sa netýka jeho podstaty, teda nie je namierená proti ekonomickému charakteru neoliberalizmu. Dôvod? Lebo takzvaní vlastenci a národniari konzervatívneho charakteru sú zároveň vítačmi neliberálneho ekonomického modelu. Vítačmi toho modelu, ktorý tu panuje za posledných 30 rokov od novembrového podvodu v roku 89.

Všetky nastolené témy, proti ktorým sa broja aktéri tábora pronárodných síl,  nie sú tie pravé, ale sú iba prejavmi zločineckého neoliberalizmu. Je to iba kultúra liberalizmu. Je to presne ako teplota u chorého človeka. My nepotrebujeme liečiť teplotu, ale liečiť samotnú chorobu. Podstata je inde a tá sa práve nachádza v ekonomickom antisociálnom charaktere neoliberalizmu. Každá snaha o vedenie bitky iba s kultúrou neoliberalizmu je populizmus väčšieho zrna. Naša bitka v záujme vlasteneckých hodnôt a životných istôt slovenských občanov, je bitkou s ekonomickým modelom tohto neoliberálného prúdu v kapitalizme.

Tí, čo v budúcich voľbách bijú na ochranu pracujúcich a národných záujmov a velia iba proti kultúre liberalizmu, sú úbohými pokrytcami, keď opomínajú problém spočívajúci v ekonomickom modeli neoliberalizmu.

Keďže bitka je  vopred označovaná ako bitkou vlasteneckých a národných hodnôt proti liberálnym hodnotám, bez tvrdého ataku na kapitalisticko-ekonomický charakter neoliberalizmu, tak musíme s čistým svedomím povedať, že takto prezentovaná je falošnou bitkou a jej aktéri sú falošnými aktéri.

Nech žije zdravý rozum.

Nech žije Slovensko.

 

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

18.06.2019

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a [...]

Prečo nespokojní ľudia volia Čaputovu? Prečo ich trápi predražené CT-čko a nie úroky ktoré platíme medzinárodným inštitúciám? Prečo nás z médií oslovujúhlupáci, ktorí svoje nevedomosti ponúkajú ako múdrosti ktoré ma spoločnosť nasledovať?

21.05.2019

Na tieto otázky z nadpisu článku skúsim odpovedať čo najjednoduchšie vychádzajúc z materiálov koncepcie sociálnej bezpečnosti. Na pozadí tzv. studenej vojny sa medzinárodnej parazitickejelite podarilo oddeliť proces postindustriálneho vývoja od kontroly spoločnosťou. Ako nárazníkové pásmo medzi sebaa zvyšok spoločnosti vytvorili tzv. administratívni sektor a sektor [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 223904x
Priemerná čítanosť článkov: 7223x

Autor blogu

Kategórie