Založ si blog

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a zopakovalo sa druhé kolo volieb.

V úplne rovnakej právnej a skutkovej situácii 15. januára 2003 Ústavný súd pod sp. zn. II. ÚS 5/03 v kauze Kohút-Šuster-Súdna rada zastavil predbežným opatrením inauguráciu predsedu Najvyššieho súdu prezidentom republiky, lebo Ústavný súd vo  veci samej nestihol rozhodnúť o sťažnosti neúspešného kandidáta o platnosti volieb predsedu Najvyššieho súdu v roku 2002. Judikát priamo podpísal Mazák, poradca  bývalého prezidenta Kisku.

KSS preto zatiaľ ako jediná strana v tejto chvíli, ani po oficiálnom akte inaugurácie, nepovažuje pani Zuzanu Čaputovú za prezidentku Slovenskej republiky.

Dokiaľ nebude nespochybniteľne právne preukázaná právoplatnosť jej zvolenia, dokiaľ nebudú vylúčené všetky pochybnosti o právnej legitimite priebehu volieb, považujeme právny akt jej oficiálneho uvedenia do funkcie za akt nulitný. Jej inaugurácia v tomto čase, z dôvodu, že doposiaľ neprebehlo vyšetrenie a vyvrátenie riadne, v zmysle práva a ústavy Slovenskej republiky podaných námietok občanov, je vykonaná v rozpore s platným právom Slovenskej republiky a inauguračné mediálne divadlo poriadané jej priaznivcami z radov politických manipulátorov túto nezákonnosť len umocňuje.

Rozklad právneho štátu započali nie len parlamentom zrušené amnestie, ale aj nevymenovanie ústavných sudcov Kiskom, či nerešpektovanie rozsudku Najvyššieho súdu v prípade policajnej inšpekcie. To všetko sa pretavilo do dneška, kde sa porušovanie ústavy už ticho toleruje. Harabin svojim podaním úplne demaskoval právne bezvedomie na Slovensku a teraz už aj neriešiteľnú patovú situáciu ktorú spôsobili politici svojim zasahovaním do nezávislosti justície. A dal im to vyžrať…

O Harabinovej sťažnosti totiž nemá kto rozhodnúť. Miesto 13 členného pléna je tam iba 7 sudcov, z toho jedného ako sobášneho podvodníka ktorý falšoval súdnu zápisnicu v minulosti odhalil a teraz namietol Harabin.  Každého ďalšieho sudcu ktorého Čaputová vymenuje však možno vo veci Harabinovho podania namietať ako zaujatého, lebo je tu dôvodný predpoklad, že Čaputová vymenuje len takého, ktorý nespochybní jej zvolenie. Predseda Ústavného súdu Fiačan sa bude musieť dokonca namietnuť sám, lebo prijatím sľubu Čaputovej dopredu verejne deklaroval, že by hlasoval v prospech Čaputovej.

Čerstvý predseda Ústavného súdu sa totiž diskvalifikoval, keď posvätil nelegitímnu inauguráciu a prijal sľub od novej prezidentky napriek tomu, že Ústavný súd ktorého je predsedom, ešte neukončil volebný proces.

To tiež znamená že pri všetkom čo Čaputová počas svojho mandátu podpíše, bude právna neistota, keďže stále bude hroziť, že sa volebný výsledok ešte bude skúmať. Taktiež ale aj všetci ňou vymenovaní ústavní sudcovia budú mať rovnako pochybný štatút.

Tento stav však nespôsobil Harabin, on im dal len mat, ktorý média nechcú vidieť a politici ho budú len zahovárať a bagatelizovať. Realita je taká, že nemáme legitímnu ani prezidentku a nebudeme mať ani legitímnych ústavných súdcov. Je zarážajúce, že túto skutočnosť okrem KSS nevidia aj tzv. pronárodné strany, ktoré buď mlčia alebo rovno gratulujú nelegitímnej prezidentke. Pre mňa nič prekvapivé, pretože rovnako ich nevidieť ani keď treba napríklad demonštrovať proti základniam NATO na Slovensku.

ĽSNS mali plné ústa o dôkazoch o podvodoch pri voľbách, no sťažnosť Kotleba nepodal.  Dnes chcú obmedzovať imunitu prezidenta miesto toho, aby rovnako ako KSS odmietli jej legitimitu pre neukončený volebný proces. Vzhľadom na to, ako jej ĽSNS pomohli vyradením Harabina z postupu do druhého kola to ani neprekvapuje. Ale to už je trest pre všetkých ich voličov ktorí si myslia, že právny štát za nich vybojujú experti typu Mazureka s Uhrikom, ktorí mimochodom hlasovali za zrušenie amnestií.

No azda najviac prekvapil postoj Národnej koalície, ktorá sa cely čas oháňala Harabinom ako svojim prípadným lídrom a dnes blahoželá prezidentke k nelegitímnej inaugurácii napriek tlačovke Harabina, ktorého právnou erudíciou a obnovou právneho štátu sa celý čas zaštiťovala.

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

11.12.2019

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. [...]

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Prečo nespokojní ľudia volia Čaputovu? Prečo ich trápi predražené CT-čko a nie úroky ktoré platíme medzinárodným inštitúciám? Prečo nás z médií oslovujúhlupáci, ktorí svoje nevedomosti ponúkajú ako múdrosti ktoré ma spoločnosť nasledovať?

21.05.2019

Na tieto otázky z nadpisu článku skúsim odpovedať čo najjednoduchšie vychádzajúc z materiálov koncepcie sociálnej bezpečnosti. Na pozadí tzv. studenej vojny sa medzinárodnej parazitickejelite podarilo oddeliť proces postindustriálneho vývoja od kontroly spoločnosťou. Ako nárazníkové pásmo medzi sebaa zvyšok spoločnosti vytvorili tzv. administratívni sektor a sektor [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 224138x
Priemerná čítanosť článkov: 7230x

Autor blogu

Kategórie