Založ si blog

Pre všetkých ktorých oslobodil kadekto, len nie Rusi. Kde by boli tí vaši osloboditelia, keby nebolo Červenej armády ktorá porazila Nemcov?

 

Posledné roky čoraz bezočivejšie zaznievajú rôzne spochybňovania zásluh Červenej armády na oslobodení nielen Československa ale aj ďalších európskych krajín od nemeckej okupácie. K relativizácii tejto skutočnosti sa omieľajú rôzne z kontextu vytrhnuté historické fakty, či vymenúvanie všetkých existujúcich etník v rámci Sovietskeho zväzu, v snahe vytvoriť dojem akoby Rusi tvorili v Sovietskom zväze div nie menšinu. Zaujímavé je, že títo istí internetoví „historici“ už pri auguste 68 hovoria len o ruskej invázii.

Ďalším  argumentom je, že nášho oslobodenia sa zúčastnili aj ďalšie štáty. Spomínajú sa Američania, Rumuni, Poliaci, Francúzi a ďalší. Všetci si samozrejme zaslúžia vďaku, ale netvárme sa, že ich pomoc pri našom oslobodení bola kľúčová, respektíve že by nás mohli oslobodiť aj sami bez Sovietov, ktorí niesli celú ťarchu bojov na svojich pleciach. Pretože každý jeden z európskych štátov mal možnosť bojovať a poraziť Hitlerovské Nemecko, ale ani jeden mu nedokázal vzdorovať viac ako pár týždňov. Takže sa natíska jedna podstatná otázka, na akú pomoc by sa zmohli tieto štáty, keby Nemcov nehnala Červena armáda? Odpoveď je na žiadnu a dnes by sme už neboli.

Ďalšou obľúbenou výčitkou je, že Sovietsky zväz uzatvoril s Nemeckom zmluvu o neútočení. Sovietsky zväz bol poslednou európskou krajinou, ktorá zmluvu o neútočení s Nemeckom podpísala. Po tom, čo došlo k Mníchovskej zrade v 1938 a československé územie západné mocnosti ponechali Hitlerovi, v ZSSR rástli obavy z vojny s Nemeckom, ktorú v tom čase nemohli vyhrať. To bol dôvod prečo tak Sovietsky zväz urobil, pretože potreboval získať čas na vybudovanie armády s ktorou nakoniec aj Hitlera porazil.

Pakt Ribbentrop-Molotov alebo Pakt o neútočení bola zmluva medzi Hitlerovým Nemeckom a Sovietskym zväzom v ktorej sa obe strany zaviazali, že nepoužijú vojenskú silu proti druhej strane a nespoja sa s jej nepriateľmi. Fakticky si rozdelili sféry vplyvu v Poľsku, ktoré potom 1. septembra 1939 bolo napadnuté Nemeckom zo západu, kým Sovietsky zväz obsadil východné poľské územie a posunul hranicu na tzv. Curzonovu líniu, ktorú v časoch poľsko-sovietskej vojny (1919-1921) preferovali aj západné mocnosti. ZSSR si okupáciou Poľska a Pobaltia v roku 1939 vytváral obrannú líniu, keďže rátal s tým, že Hitler Rusko napadne.

Zmluva bola podpísaná rok po Mníchovskej zrade, a tým bola generálnym ťahom sovietskeho vedenia. Francúzsko a spojené kráľovstvo totiž odmietli podobnú zmluvu podpísať so Sovietmi a naopak orientovali apetít Hitlera smerom na východ práve “ Mníchovskou dohodou“, pri ktorej Hitlerovi trestuhodné darovali Československo.

Zmluva bola dodržiavaná až do 22. júna 1941, kedy sa odohrala operácia Barbarossa a nacistické Nemecko napadlo ZSSR. Výsledok už poznáte a my si ho každoročne v máji pripomíname tým, že vyjadríme úctu našim osloboditeľom.

 

Pomätená proti ruská ofenzíva, snažiaca sa zmazať historickú pravdu, nebude môcť zvíťaziť. Oslobodenie Európy a sveta nemožno nikdy oddeliť od historickej úlohy prvého socialistického štátu sveta, jeho obyvateľov a miliónov rusov, ktorí obetovali svoje životy a rozhodným spôsobom prispeli k porážke nacizmu a fašizmu.

 

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

11.12.2019

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. [...]

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

18.06.2019

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 224241x
Priemerná čítanosť článkov: 7234x

Autor blogu

Kategórie