Založ si blog

Pán Radačovský, ako chcete presadzovať odbojárske a všeslovanské  myšlienky na kandidátke Kotlebovej strany, ktorá neuznáva výsledky druhej svetovej vojny?

Kandidát na europoslanca sudca Miroslav Radačovský sa stal známym, keď sa nedal zastrašiť mocou a v spore o vyvlastnené pozemky v ktorom figuroval prezident Kiska, rozhodol podľa zákona v prospech poškodeného Dr. Franca. Týmto činom si získal mnoho sympatizantov vrátane mňa. Dokonca som mu navrhol udeliť medailu Gustáva Husáka, čo s vďakou prijal.

Sudca Radačovský sa prezentuje ako slavjanofil a tieto postoje a myšlienky mu podľa jeho slov vštepili rodičia. Jeho otec Peter Radačovský, plukovník v zálohe a člen strany, bol účastník zahraničného odboja. Ako o ňom sám píše, s tisícami iných prelieval vlastnú krv, pre to, aby došlo k ukončeniu vojny a bol vo svete mier.

„Je to môj skutočný hrdina, ktorý od útleho detstva učil svojich synov a doslova im prikazoval, aby urobili všetko pre to, aby v Európe a vôbec vo svete bol mier, aby sa nezbrojilo, nezabíjalo, žilo vo vzájomnej úcte, vo vzájomnej spolupráci a problémy sa riešili mierovou cestou. Vychovával nás k tomu, aby sme boli hrdí Slováci a hrdí príslušníci slovanských národov.“

O to viac prekvapilo, keď sa sudca Radačovský rozhodol ísť do volieb na kandidátke strany ĽSNS. Je pochopiteľné že podľa posledného prieskumu druhá najsilnejšia strana mu dáva väčšiu šancu na úspech. Ale je tu aj morálna dilema. Je morálne spreneveriť rodinnú pamäť a presadzovať práve odbojárske a všeslovanské myšlienky na kandidátke strany, ktorá neuznáva výsledky druhej svetovej vojny? Ktorá považuje SNP za čierny deň našej histórie a na jeho výročie vyvesí čierne zástavy? A ktorá otvorene velebí režim vojnového štátu, ktorý bol na strane Nemcov, keď útočili na bratské slovanské krajiny? A aby toho ešte nebolo dosť, tak provokuje s nacistickou symbolikou. Symbolikou režimu, v ktorom nebolo miesto pre Slovanov ani pre komunistov presadzujúcich sociálne spravodlivú spoločnosť. Dá sa budovať všeslovanská vzájomnosť s vodcom na čele strany, ktorého v Rusku nikto nepríjme?

Sudca Radačovský nepotreboval hľadať ľahšiu cestu pridaním sa k strane, ktorá má aktuálne dobré preferencie. Pokojne mohol zabojovať aj pod hlavičkou KSS, čo mu bolo aj umožnené, ale nie z prvého miesta ako požadoval.  KSS združuje najväčší počet odbojárov a protifašistických bojovníkov a práve tých teraz dostal do pomykova. Ako majú podporiť syna svojho kolegu, ktorý kandiduje za stranu, ktorá symbolizuje všetko proti čomu celý život bojovali?

Áno, je tam vyššia pravdepodobnosť získať dostatok hlasov na vstup do europarlamentu. Ale je to rovnako neetické, ako keby som ja ako komunista, kandidoval za SaS s tým, že potom ich aj tak zradím a budem hlásať socialistické myšlienky. Stratil by som vážnosť u jedných aj druhých a miesto bojovníka za sociálnu spravodlivosť, by som bol považovaný iba za „vyčúranca“. To znamená že ak si budete chcieť zachovať tvár a vážnosť, potom budete musieť zabudnúť na všeslovanskú vzájomnosť, protifašistické tradície slovenského národa a oslavy SNP, a budete musieť napĺňať ideológiu strany za ktorú kandidujete a za ktorú vás zvolia.

 

 

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

11.12.2019

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. [...]

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

18.06.2019

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 224160x
Priemerná čítanosť článkov: 7231x

Autor blogu

Kategórie