Založ si blog

Naša ústava neumožňuje príjmanie migrantov z humanitárnych dôvodov, čo je zámienka na základe ktorej prúdia do Európy státisíce migrantov. Úradníci EU, chcú preto udeľovať azyl priamo z Bruselu.

Otázka azylu je v poslednej dobe mimoriadne vážna, najmä kvôli neustálemu organizovaniu masovej migrácie do Európy. Prostredníctvom zmiešania európskej populácie s africkými a ázijskými národmi majú byť odstránené doterajšie štáty, ich kultúra a tradície. Vzdelanostná úroveň Európy má radikálne klesnúť, aby sa mládež už nevedela sama identifikovať s históriou svojho národa, ani s vlastnou prirodzenosťou. Európa so svojou niekoľko tisícročnou históriou, kultúrou a morálkou sa má podriadiť cieľom nadnárodnej globálnej elity.

V rámci uvedených plánov úradníci EÚ a OSN už nechcú považovať azyl za výnimočné opatrenie, ktoré môže vykonať iba suverénny štát, ale nelegálnym migrantom ho chcú udeľovať priamo z Bruselu ako prostriedok na urýchlené osídlenie Európy.

Podľa Harabinovho právneho rozboru však právo na azyl neexistuje. Existuje len právo požiadať o udelenie azylu, nie ho aj dostať. Usilujú sa preto zbaviť členské štáty EÚ práva veta, teda práva nesúhlasiť. Voči tomuto Harabinovmu upozorneniu sa okamžite ohradili mimovládky platené za podporu migrácie a prišli so svojským výkladom ústavných zákonov a medzinárodných zmlúv.

Harabin upozornil, že Slovenská republika poskytuje azyl cudzincom prenasledovaným za uplatňovanie politických práv a slobôd a podrobnosti má ustanoviť zákon. Uvedené formulácie sú jasné. Azyl Slovenská republika „poskytuje“, teda nie „poskytne“, čo znamená, že štát sa môže rozhodnúť, či azyl udelí alebo neudelí. Túto výlučnú kompetenciu členskej krajiny si samozrejme predstavitelia mimovládok vysvetľujú po svojom a tvrdia, že Harabin len balamutí ľudí.

Riaditeľka Ligy za ľudské práva Zuzana Števulová napísala článok, v ktorom uvádza, že nám stačí nalistovať §2 zákona o azyle a prečítať si k nemu komentár vydaný v roku 2012 renomovaným vydavateľstvom právnickej literatúry a hneď sa dozvieme, že azylom sa rozumie ochrana cudzinca pred prenasledovaním z dôvodov uvedených v „medzinárodnej zmluve“ alebo v „osobitnom predpise“. Medzinárodnou zmluvou zákon rozumie Ženevský dohovor OSN o právnom postavení utečencov, ktorý ustanovuje päť dôvodov na priznanie postavenia utečenca a tieto sú premietnuté do zákona o azyle. Osobitným predpisom odkazuje zákon o azyle práve na článok 53 ústavy, ktorý je vyjadrený v zákone o azyle. Pokiaľ ide o azyl z humanitných dôvodov, ten Slovensko môže udeliť, ak tak uzná za vhodné a je to teda vyjadrenie suverénnej moci nášho štátu ochrániť akéhokoľvek človeka, o ktorom si myslíme, že je to správne. Slovensko má tak podľa Števulovej niekoľko rôznych možností upravených ústavou, zákonom a predpismi medzinárodného a európskeho práva, ako ochrániť človeka, ktorý je prenasledovaný a jeho základné práva sú porušované alebo ohrozené. Vedia to sudcovia aj právnici, ktorí sa azylovému právu venujú, no zjavne to nevie Štefan Harabin, píše Števulova, ktorá sa rozhodla vykladať zákon Harabinovi.

V skutočnosti je to presne naopak a ten kto to nevie nie je Harabin, ale aktivistka Števulová, ktorá splieta že zákon o azyle v paragrafe 2 umožňuje ochrániť cudzinca z dôvodov uverejnených v medzinárodnej zmluve alebo v osobitnom predpise. No ale v tom je predsa podstata , že medzinárodná zmluva nikdy nemôže byť v rozpore s ústavou. Čiže ak by medzinárodná zmluva mala akékoľvek dôvody na udelenie azylu, tak naša ústava dáva len konkrétne dôvody, medzi ktorými humanitárny dôvod nie je.  To že zákon o azyle sa odvoláva na medzinárodnú zmluvu, ktorá je v rozpore s ústavou znamená, že je v tejto časti neplatná, preto aj ten zákon o azyle je neplatný.

Je tu teda snaha umožniť z humanitárnych dôvodov udeľovať azyl, čo naša ústava  nepripúšťa. Zákon o azyle ide nad rámec ústavy, a ústava presne hovorí z akých dôvodov môže byť azyl udelený. Z  iných nemôže byť, aj keby to medzinárodná zmluva umožňovala.

K Števulovej  splietaniu, „že z dôvodov uvedených v medzinárodnej zmluve alebo v osobitnom predpise“, kde za osobitný predpis považuje ústavu, sa vyjadrovať nebudem, keďže nie som právny expert, ale ešte nikdy žiadny zákon na Slovensku nemohol povedať, že za osobitný predpis považuje ústavu. Osobitný predpis môže byť na úrovni ďalšieho zákona, nie ústavy. Ústava je ústavný zákon, tá nie je osobitný predpis.

So zvolením Čaputovej, sa nám akosi prebrali aj mimovládky, ktoré si pár rokov s témou migrácie radšej dali pokoj. Zdá sa že naberajú druhý dych a propaganda o pozitívach a nevyhnutnosti migrácie sa zase rozbehne naplno. Je preto potrebné dať si pozor, komu dáme svoj hlas v eurovoľbách. Nech sú to ľudia, ktorí nástrahy z Bruselu dokážu eliminovať a nie ich ako parlamentní eurohujeri ešte odhlasovať, čo by určite nebol môj prípad.

Jalal Suleiman

Voľby 2020: Falošná bitka falošných aktérov.

11.12.2019

Kandidátky politických strán uchádzajúcich sa o hlas slovenského voliča sú odovzdané a volebná kampaň bola už dávno predtým v plnom prúde. Volebná bitka sa odohrá 29. februára 2020 a to je jediný pravdivý údaj. Všetky informácie, ktoré s touto bitkou súvisia a budú súvisieť, sú falošné i vrátane výsledkov všeľudového hlasovania. Celkom iste je to mizéria. [...]

Ako chcel liberálny aktivista znemožniť Harabina, no precenil svoj intelekt, právne znalosti a nakoniec znemožnil len sám seba.

19.07.2019

Do relácie v Slobodnom vysielači s názvom s Harabinom o práve sa dovolal nejaký Ivan z Bratislavy ktorý chcel znemožniť Harabina a tak mu odrapotal pripravený komentár o tom, ako ústavný súd nemal čo odkladať inauguráciu prezidentky kvôli jeho sťažnosti, lebo aj tak jeneopodstatnená. Zacitujem: Ja by som sa vrátil k tej vašej ústavnej sťažnosti. Opakovane tvrdíte, [...]

Proti neústavnej inaugurácií sa ozvala len KSS. Pronárodne strany ako SNS, ĽSNS a Národná koalícia mlčia.

18.06.2019

Vo štvrtok zvolal sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin tlačovú konferenciu, na ktorej objasnil, že inaugurácia novej prezidentky nemôže prebehnúť skôr, než sa ukončí volebný proces. Ten sa ukončí vtedy, keď Ústavný súd rozhodne o volebnej sťažnosti ktorú podal. Podobnú situáciu riešil aj ústavný súd pred dvomi rokmi v Rakúsku. Tam dokonca sťažnosti vyhovel a [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Jalal Suleiman

Ľudský rozum čelí v tomto období neľútostnému útoku na pamäť. Tento útok je frontálny. Má za cieľ tunelovať pamäť a vymazať z nej výsledok duševných a materiálnych hodnôt, ktoré boli získané dlhodobou akumuláciou ľudskej činnosti. Pracujúci, bráňme si!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 224233x
Priemerná čítanosť článkov: 7233x

Autor blogu

Kategórie